Історичні аспекти зародження та розвитку бюджетного законодавства - Рум’янцева, Галина Андріївна (Технологія і техніка друкарства, 2016)
Виникнення поступової системи бюджетних правовідносин, її еволюція, яка пов’язана зі змінами державного устрою, вплинули на розвиток бюджетно-фінансової та податкової систем України та має результат на сьогодення. З часу проголошення незалежності, Україна стала на шлях докорінного реформування усіх сфер людської діяльності, з метою забезпечення прав і свобод людини, гідних умов її життя, піднесення української економіки та загального добробуту населення України. Дивлячись на світову практику, бюджет має стати основним інструментом економічної політики, насамперед підвищення конкурентоспроможності вітчизняної економіки, зміцнення політичної та соціальної стабільності у державі. Незважаючи на загальне оздоровлення економічної ситуації, кризові процеси у фінансовій сфері української економіки остаточно ще не подолано.