Дослідження PR-освіти: міжнародна та вітчизняна парадигма - Киричок, Андрій Петрович (Технологія і техніка друкарства, 2016)
Статтю присвячено огляду напрацювань, пов’язаних із освітою у галузі зв’язків з громадськістю. Розглянуто еволюцію поняття «PR-освіта» та праць, які було представлено у цьому напрямку за останні тридцять років. Першу частину статті присвячено історіографічному огляду досліджень освіти в галузі зв’язків з громадськістю, які відбувалися у західних країнах, зокрема у США, Великій Британії, Франції та Німеччині. У другій частині автор розглядає напрацювання у напрямку дослідження феномену PR-освіти в країнах СНД. Третя частина звертає увагу на дослідження національного сегменту PR-освіти та тих досліджень, які проводили українські науковці у галузі освіти зі зв’язків з громадськістю. У кінці автор аналізує етапи становлення професійної PR-освіти в Україні. У статті робиться акцент на дослідженні тих методичних та методологічних аспектів, які надавали поштовх до еволюції та удосконалення системи підготовки фахівців галузі зв’язків з громадськістю.