Особливості процедури оцінювання стану безпечності промислового підприємства - Сторожук, Віктор Миколайович; Мельников, Олександр Валерійович; Яцюк, Ростислав Арсенович (Технологія і техніка друкарства, 2016)
Застосовано теоретичні методи дослідження, які базуються на доборі та узагальненні інформації про способи отримання достовірних даних щодо стану безпечності промислового підприємства, їх зіставленні, порівнянні, критичному осмисленні з метою вибору оптимальних. Розглянуто особливості отримання інформації про стан безпечності промислового підприємства шляхом здійснення зовнішніх інспекцій, внутрішнього та зовнішнього аудиту. Розглянуто основні поняття та терміни, які використовуються під час проведення різних процедур оцінювання стану безпечності промислового підприємства. Встановлено, що найбільш ефективною процедурою збору та оформлення вихідної інформації з подальшим оцінюванням стану безпечності промислового підприємства, розробленням необхідних заходів щодо його покращення і формування переліку керівних впливів для їхнього ефективного втілення є аудит стану безпечності промислового підприємства. Раціональна програма аудиту стану безпечності промислового підприємства має включати початковий, дослідницький, звітний та впроваджувальний етапи, у результаті яких виконується збір інформації про об’єкт дослідження, її аналіз, наведення висновків щодо відповідності нормативним документам та розроблення рекомендацій щодо підвищення рівня безпечності промислового підприємства.