Термінологічний апарат електронного дискурсу на сучасному етапі - Киричок, Тетяна Юріївна; Фіголь, Надія Миколаївна (Технологія і техніка друкарства, 2016)
Електронні видання (ЕВ) на сьогодні стали предметом активних обговорень як серед науковців, так і серед користувачів. Відбуваються семінари, форуми щодо доцільності їх використання в навчальному процесі; фахівці намагаються з’ясувати їхні переваги та недоліки, відмінні характеристики. Дослідження електронних навчальних видань можна систематизувати у декілька груп: у яких науковці заклали теоретико-методологічні засади до вивчення ЕВ, вивчали історіографію, типологію, особливості створення та функціонування цього типу видань та праці, в яких вивчали специфіку створення та функціонування ЕВ саме у певній галузі знань. У статті йдеться про необхідність доопрацювання ДСТУ 7157:2010 «Інформація та документація. Видання електронні. Основні види та вихідні відомості», який частково не відповідає рівню розвитку сучасних електронних видань та потребує уточнення. Дослідивши наукову літературу та нормативну базу щодо електронних видань, можемо стверджувати, що чітко й надовго визначити основні терміни та створити вичерпну класифікацію не вдалося, адже комп’ютерні технології розвиваються дуже стрімко. Чинний стандарт електронних видань потребує доопрацювання та доповнення (є питання на рівні класифікації видань за видами, на рівні формулювання термінологічного апарату), враховуючи усі особливості сучасного розвитку електронних видань.