Оптимізація моделі параметрів процесу інтенсивності читання - Сеньківський, Всеволод Миколайович; Олянишен, Тетяна Вікторівна; Мельников, Олександр Вікторович (Технологія і техніка друкарства, 2009)
На основі аналізу ієрархічної моделі параметрів, що впливають на процес інтенсивності читання, синтезовано вектор пріоритетів матриці парних порівнянь, головне власне значення якого служить критерієм оптимізації вихідної моделі.