Формализация процедуры принятия решения о выполнении треппинга на изображении - Кулишова, Нонна Евгеньевна; Кучменко, Д. О. (Технологія і техніка друкарства, 2009)
Для виконання трепінгу запропоновано методику, яка реалізує зіставлення колірних складових і розрахунок оптичних густин фону та об’єкту на зображенні, обчислення кольору обведення. Методику було апробовано на спеціально розроблених тестових зображеннях в програмних пакетах MATLAB та Adobe Illustrator.