Коротка історія графічного образотворчого мистецтва в техніці офорту - Іванов-Ахметов, Володимир Михайлович (Технологія і техніка друкарства, 2010)
Стаття присвячена офорту — особливому виду друкарської графіки, що має свою власну естетику. У ній відображено короткі відомості про зародження і розвиток техніки офорту, як образотворчого мистецтва, що сьогодні актуально для розвитку сучасної авторської графіки, яка витісняється комп’ютерним дизайном.