Інтегрований Web-ресурс журналів великого ВНЗ - Цурін, Олег Пилипович (Технологія і техніка друкарства, 2011)
Великі по розміру Вищі Навчальні Заклади (ВНЗ), наприклад, НТУУ «КПІ» мають значну кількість друкованих та електронних видань різної тематики, обсягу, умов опублікування. У статті показано вирішення таких задач як: зібрання інформації про всі журнали, що видаються з короткою інформацією про кожний з них, з координатами для зв’язку, з переходом на Web-сайти журналів. Пошук по цьому сайту дозволяє отримати інформацію про публікації не тільки у певних напрямках, але у споріднених галузях. Ще більше інформації надає інетегрований у ресурс пошук Google; створення форуму для редакторів журналів і відповідальних за Web-сайти осіб; оцінка InterNet статусу друкованих журналів пов’язаний з оцінкою Web-сайтів журналів світовими пошуковими системами і в основному такими відомими як — Google, Bing, Yahoo. Визначено набір характеристик, що враховується у рейтингу Webometrics та індексацію в провідних базах даних для відстеження цитування (SCOPUS та Google Sholar). По цим характеристикам зроблено таблицю рейтингу наданих на сайті журналів.