Дослідження системи «оригінал—відбиток» із визначенням впливу її параметрів на стабільність процесу репродукування плоским офсетним друком - Зоренко, Ярослав Володимирович (Технологія і техніка друкарства, 2011)
Встановлені найсуттєвіші фактори процесу репродукування плоским офсетним друком та визначено взаємозв’язок градаційних, оптичних та колірних властивостей системи «оригінал—відбиток». За допомогою регресійного аналізу визначено вплив режимів кольороподілу оригінал-макету у офсетному плоскому друці на оптичні властивості репродукції.