Дослідження процесів імітаційного моделювання розрахунку міцності інтегральних обкладинок - Палюх, Олександр Олександрович; Воробей, Віталій Олександрович (Технологія і техніка друкарства, 2023)
Об’єктом дослідження є процеси імітаційного моделювання, що використовуються для розрахунку міцності книжково-журнальних інтегральних обкладинок. Важливим аспектом дослідження є аналіз ресурсоощадних технологій у виробництві цих обкладинок з метою зменшення екологічного впливу та оптимізації використання матеріалів. Аналітичні дослідження сфокусовано на оцінці точності та ефективності різних методів моделювання у передбаченні характеристик міцності обкладинок, а також на їхньому вкладі у сталий розвиток технологій поліграфічного виробництва. Основна гіпотеза дослідження полягає в тому, що використання імітаційного моделювання розрахунку міцності інтегральних обкладинок може значно покращити розуміння чинників, що впливають на міцність обкладинок, та сприяти розробці більш надійних, довговічних та екологічно ефективних виробів. В роботі досліджуються різні аспекти імітаційного моделювання, включаючи вибір матеріалів, методи обробки та конструктивні особливості обкладинок, з акцентом на зниження споживання ресурсів та підвищення екологічної ефективності виробництва. Визначено, що ефективне застосування імітаційного моделювання розрахунку міцності інтегральних обкладинок покращує прогнозованість поведінки матеріалів та конструкцій обкладинок у різних умовах експлуатації, тим самим підвищуючи надійність, довговічність та екологічну цінність книжкової продукції в цілому. Виявлено, що ефективність імітаційного моделювання значною мірою залежить від правильності вибору параметрів моделювання, що відповідають реальним умовам експлуатації обкладинок та цілям ресурсоощадження.