Методи розрахунку фактору дисторсії для сучасних формних матеріалів для лакування - Несхозієвський, Антон Вікторович (Технологія і техніка друкарства, 2014)
В статті розглянуто математичні методи розрахунку фактору дисторсії для сучасних формних матеріалів для лакування, зокрема — лакувальних пластин на поліестеровій основі. Процес підготовки лакувальних пластин до друку є одним із найбільш критичних в технологічному ланцюжку, особливо під час виробництва картонних паковань. Помилка у підготовці форми може призвести до зменшення терміну служби у 8-10 разів та збільшити виробничий брак на 50-90 % по даному процесу. Коректна підготовка та розрахунки фактору дисторсії гарантують можливість повторного використання форм та підвищення загальної ефективності виробництва.