Побудова нечітких оцінок спотворених зображень - Кулішова, Нонна Євгенівна; Попова, Анастасія Олександрівна (Технологія і техніка друкарства, 2014)
У статті розглянуті питання, які пов’язані з автоматизацією обробки пакетів зображень. Особливістю роботи є спосіб оцінювання якості цифрових оригіналів, який базується на використанні лінгвістичних змінних.