Редакційно-видавнича діяльність Михайла Грушевського - Харлан, А. П. (Технологія і техніка друкарства, 2011)
Подано відомості про діяльність Великого українця М. Грушевського у відродженні української нації. Простежено етапи його творчого шляху як історика, літератора, політика, видавця, який все своє творче життя невтомно працював для розвитку української національної науки, культури, мужньо долаючи численні перепони. Міститься матеріал про започатковані ним авторитетні видання, які досягли європейського рівня. Приділено увагу діяльності Наукового Товариства імені Т. Шевченка (НТШ), яке він очолював. Зазначено неоціненну роль Грушевського-редактора «Записок НТШ». Серед співробітників цього видання названо імена відомих українців. Наведено основні труди М. Грушевського, які стали творчою лабораторією українських дослідників та є дуже актуальні й сьогодні.