Автоматизована установка для високоякісної газолазерної різки металів для потреб поліграфічних виробництв - Романенко, Віктор Васильович (Технологія і техніка друкарства, 2011)
У роботі на основі аналізу можливих технологічних схем газолазерного різання металевих матеріалів запропонована автоматизована установка такої обробки для потреб поліграфічної промисловості, в якій оптимальне протікання процесу різання підтримується за рахунок контролю положення струменя, що виходить з порожнини різу робочого газу, що забезпечує виконання процесу різкі з високою якістю при максимально можливій продуктивності обробки.