Відтворення пантонів при виготовленні етикеткової продукції флексографічним друком - Бараускєне, Оксана; Чепурна, Катерина; Вихристюк, Ольга (Технологія і техніка друкарства, 2021)
В роботі проведено експериментальні дослідження кольоровідтворення пантонів при виготовленні етикеткової продукції флексографічним способом друку. За результатами експериментальних досліджень колориметричних показників відбитків флексографічного друку встановлено вплив швидкості друку на колірні показники, що проявляється у зміні світлоти та хроматичних координат ab та колірності, що спричиняє підвищення показника колірних відмінностей. Визначено комплексний вплив технологічних режимів друкарського процесу та властивостей технологічних матеріалів на зміну колірних показників фарб. Встановлено, що на коливання хроматичних показників досліджуваних пантонів, крім швидкості друку, впливає лініатура анілоксового вала та показник робочої в’язкості фарб.