Дослідження впливу піддекельного матеріалу на кінематику зони друкарського контакту та параметри якості друку - Несхозієвський, Антон Вікторович (Технологія і техніка друкарства, 2013)
В статті розглянуто проблему впливу типу піддекельного матеріалу офсетного циліндру на зміну параметрів якості відтворення текстово-ілюстраційної інформації, та проходження зони друкарського контакту. Досліджено питання, пов’язані з експлуатаційними властивостями піддекельних матеріалів, їх роботою з різними типами офсетних гумово-тканинних полотнищ, а також економічним ефектом від їх вибору. Побудовано криві пружного гістерезису для декелю офсетного циліндру до та після застосування результатів дослідження.