Міжнародна конференція «Наукова школа Романа Іванченка» - Побідаш, Ірина Леонідівна (Технологія і техніка друкарства, 2017)
У статті йдеться про Міжнародну конференцію «Наукова школа Романа Іванченка», її завдання, учасників, секції, рубрики, плани на майбутнє. Закцентовано на потребі подібних наукових заходів для вищого навчального закладу загалом, а також студентської молоді зокрема. Конференція «Наукова школа Романа Іванченка» — потужний засіб науково-педагогічної комунікації як в межах кафедри видавничої справи та редагування Видавничо-поліграфічного інституту КПІ ім. Ігоря Сікорського, так і в галузі редагування та видавничої справи. Під час конференції, обговорюючи, систематизуючи, узагальнюючи матеріали, наукові висновки та результати досліджень, формується щоразу коло однодумців, породжуються нові ідеї, проекти, міждисциплінарні задуми тощо. Конференція характеризується актуальністю, інформативністю, дискусійністю, творчою співпрацею тощо, популяризує нові ідеї, знання, відкриття в галузі. Важливим у форматі конференції є співпраця старшого наукового покоління з талановитою молоддю (робота студентів над науковими статтями під керівництвом докторів та кандидатів наук; виступи студентів, аспірантів перед авторитетною аудиторією), обмін досвідом, «майстер-класи».