Автоматизація визначення оптичних характеристик фотополімерних композицій УФ-лаків і лакованих відбитків - Морфлюк, Валерій Федорович; Чуркін, Володимир Вікторович; Стеценко, К. Д. (Технологія і техніка друкарства, 2009)
Розроблено структуру системи для автоматизації вимірювання і статистичного визначення коефіцієнта пропускання і оптичної густини фотополімерних композицій УФ-лаків і лакованих відбитків із застосуванням програмно-апаратних засобів з проблемною орієнтацією.