Роман Іванченко як організатор комунікацій у професійному середовищі: становлення його наукової школи з теорії і практики редагування - Левчук, Олена Миколаївна (Технологія і техніка друкарства, 2010)
На підставі широкої бази свідчень, теоретичних узагальнень та даних з друкованих джерел окреслено базові характеристики організаційно-комунікаційного феномену — Київської наукової школи з теорії і практики літературного редагування, що її засади визначив, оформив напрями досліджень та створив організаційні передумови для студіювання наступникам завідувач кафедри видавничої справи та редагування НТУУ «КПІ» в 1989-2004 роках д.філол.н., професор Роман Іванченко (1929-2004).