Експериментальні дослідження силових характеристик аеростатичного сферичного шарніра - Струтинський, Сергій Васильович (Технологія і техніка друкарства, 2010)
Розглянута конструкція розробленого аеростатичного сферичного шарніра. Викладена методика експериментальних досліджень, описано спеціально розроблене устаткування і апаратуру. Приведені отримані результати вимірювань силових характеристик аеростатичного сферичного шарніра. Запропоновані аналітичні залежності для опису масивів експериментальних даних. Встановлені раціональні діапазони зміни основних параметрів аеростатичного сферичного шарніра.