Методы и средства независимого управления параметрами пучка мощного лазерного излучения - Котляров, Валерий Павлович; Хамидреза, Хаджи Моллабаши; Галина, М. В. (Технологія і техніка друкарства, 2010)
Зважаючи на недостатню керованість параметрів пучка лазерного випромінювання у серійних лазерних установках, є сенс дослідити якість штатного впливу на режим їх роботи та запропонувати засоби параметричного, тобто незалежного керування режимом опромінення в технологічних операціях лазерної обробки форм для друку.