Апаратні та програмні засоби виготовлення електронних оригінал-макетів журнальної продукції - Стельмах, І. М.; Зоренко, Оксана Володимирівна; Осипова, Тетяна Григорівна (Технологія і техніка друкарства, 2011)
Розглянуто сучасний стан апаратних і програмних засобів (АПЗ) для виготовлення журнальної продукції. Досліджено макрокоманди (макроси), як засоби автоматизації процесу додрукарської підготовки видань та скрипти ПЗ. Розроблено рекомендації з вдосконалення технології верстання журнальної продукції, причинно-наслідкову діаграму та алгоритм макетування журналів.