Захист цифрової фотографії за допомогою цифрових водяних знаків - Роїк, Тетяна Анатоліївна; Райченко, О. Ю. (Технологія і техніка друкарства, 2011)
В статті представлені основні переваги та недоліки цифрових зображень, методи захисту цифрових фотографій, аналіз їх надійності та можливі альтернативи захисту авторських прав. Запропоновано новий варіант захисту цифрової фотографії на початковій стадії її створення. Представлений поопераційний алгоритм створення цифрових водяних знаків для захисту цифрової фотографії.