Профілювання друкувальних пристроїв для підвищення якості кольоровідтворення - Слободян, Микита Олександрович; Зоренко, Оксана Володимирівна; Байдак, Олена Юріївна (Технологія і техніка друкарства, 2015)
Проаналізовано сучасний стан та тенденції розвитку цифрового струминного п’єзоелектричного імпульсного друку. Розроблено причинно-наслідкову діаграму Ісікави чинників, що впливають на кольоровідтворення; методику вимірювання колірних шкал для створення ICC-профілю вивідного пристрою; алгоритм процесу створення ICC-профілів. Оцінено колірну гаму, динамічний діапазон та тоновідтворення фарби на різних типах задруковуваних матеріалах. Створено ICC-профілі, що вирішили проблему кольоровідтворення п’єзоелектричного струминного принтера.