Дослідження впливу енергетичних параметрів паперу спеціального призначення на його стійкість до забруднення в обігу - Когут, П. П. (Технологія і техніка друкарства, 2011)
Метою роботи було дослідження механізму адгезії забруднювальних агентів на поверхні паперу спеціального призначення. Дослідження показало, що папір з більшою стійкістю до забруднення має більш низькоенергетичну поверхню.