Створення нормативно-техничної бази для здійснення контролю якості зміцнюючих покриттів - Зенкін, М. А.; Несхозієвський, Антон Вікторович (Технологія і техніка друкарства, 2012)
В статті розглянуто та проаналізовано сучасні стандарти, що містять опис та рекомендації відносно проведення контролю якості покриттів деталей. Доведено, що для оцінки якості покриттів необхідна стандартизація методів їхніх випробувань, проте на сьогодні не існує єдиного, надійного та стандартного методу. В результаті аналізу доведено, що якість покриття найбільш повно характеризується адгезійною та когезійною міцністю. Обґрунтовано необхідність створення єдиної нормативно-технічної документації, що дозволить проводити комплексну оцінку якості нанесеного покриття.