Алгоритм об’єктивного цифрового визначення параметрів суміщення фарб у аркушепередавальних системах - Морфлюк, Валерій Федорович; Карпенко, Ірина Сергіївна (Технологія і техніка друкарства, 2013)
В статті розроблено алгоритм об’єктивного цифрового визначення параметрів суміщення фарб в аркушепередавальних системах друкарських машин на основі використання цифрових засобів обробки імпульсних сигналів, що забезпечує необхідну точність контролю та стабілізації поздовжнього, поперечного і діагонального суміщення фарб в реальному масштабі часу.