Проблеми поліграфічного виготовлення новітніх паковань з нанорозмірними фотоактивними елементами - Сарапулова, Ольга Олександрівна; Шерстюк, Валентин Петрович (Технологія і техніка друкарства, 2013)
У статті розглянуто особливості виготовлення активних і «розумних» паковань, у тому числі із використанням нанотехнологій. Виявлено можливості застосування поліграфічних технологій у виробництві активних і «розумних» паковань з нанорозмірними фотоактивними елементами, а також проаналізовано питання безпечності новітніх паковань для споживачів.