Investigation of Quality of Packaging Made of Laminated Micro-Corrugated Cardboard - Гавенко, Світлана Федорівна; Бернацек, Володимир Владиславович; Ривак, Павло Миколайович; Лабецька, Марта Тарасівна (Технологія і техніка друкарства, 2018)
В сучасній пакувальній індустрії використовується великий асортимент матеріалів, різноманітних технологій та устаткування. Ринкові відносини формують попит на недороге й оптимальне за своїми експлуатаційними та функціональними властивостями, якісне, екологічно чисте, паковання. Аналіз відповідності цим вимогам дозволив встановити пріоритетність паковань з кашированого мікрогофрокартону, як перспективного способу виготовлення їх на сучасному ринку. Застосування процесу каширування розширює можливості дизайну та гамму таких паковань. Важливим у цьому виробничому ланцюгу є якісний офсетний друк, вибір картону для друку, мікрогофрокартону і клеїв для каширування з врахуванням їх технологічних та експлуатаційних характеристик. В роботі досліджено репродукційно-графічні показники лайнерів, задрукованих офсетним способом друку, розглянуто процес їх каширування до мікрогофрокартону з використанням клейового апарату нової конструкції з подальшим визначенням експлуатаційних показників пакувального матеріалу. В результаті досліджень було побудовано графічні залежності, які дозволяють оцінити якість відтворення кольорового зображення, віддрукованого офсетним способом друку та експлуатаційну стійкість кашированого мікрогофрокартону. Проведені експериментальні дослідження дозволили встановити залежність міцнісних характеристик кашированого мікрогофрокартону від технологічних параметрів процесу каширування.